PagerDuty – San Francisco, USA

Studio Sarah Willmer has recently completed the new office space for PagerDuty in San Francisco’s South Park tech hub. PagerDuty is an alarm aggregation and dispatching service for system administrators and support teams. It collects alerts from monitoring tools, giving an overall view all monitoring alarms, and alerts an on duty engineer if there’s a problem.

 Offering a variety of work zones, from open benching to team rooms and private offices, this office allows for versatility as the company continues to grow. In addition to the primary work areas, conference rooms and open lounge areas with marker boards encourage collaboration, while phone booths offer a retreat for privacy and focus.

1_PagerDuty-700x509 2_PagerDuty-700x481 5_PagerDuty-700x499 6_PagerDuty-700x474 9_PagerDuty-700x578

 

28
Jul 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

Wieden+Kennedy, New York City

Wieden+Kennedy is an independently owned American advertising agency best known for its work for Nike. Founded by Dan Wieden and David Kennedy, and headquartered in Portland, Oregon, it is one of the largest independently owned advertising agencies in the world. American firm work architecture company (WORKac) design the agency’s 50,000 sqft New York City office.

The design embraces urban density as the underlying principle. Aiming for a minimal compression of individual work spaces that opens up room for a gradient of diverse collective spaces. The office is a marked move from the “office as a playground” theme which is the overarching contemporary theme in office design, especially amongst the numerous tech giants created since the 1980s. The new space puts work back at the heart of creative work.

Because work at Wieden+Kennedy is highly collaborative, WORKac designed the widest possible range of discussion spaces to accommodate meetings and gatherings of varying size, privacy levels, and duration. 

wieden-kennedy-office-NYC-designboom01-600x431 wieden-kennedy-office-NYC-designboom02 wieden-kennedy-office-NYC-designboom07 wieden-kennedy-office-nyc-designboom13-600x400

27
Jul 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

Windsor & Tuset Business Center – Barcelona, Spain

Windsor and Tuset is a business centre located in the business districts of Barcelona, offering more than 50 offices of all varying sizes. The centre offers the very best in modern facilities, and is equipped with latest service technologies and IT developments. The company was founded in 2000, and has seen provided a quality service to its clients – always striving for excellence.  The centre is designed to be discreet, so that when clients visit they do not necessarily realise that the space is a shared office centre.

Clean lines and neutral tones are used to create a welcoming and warm space. The furniture is ergonomic and comfortable, and together these provide the ultimate working environment that will not only impress clients but help to get your work done.

The price of the office includes:

  • Fully equipped office (furnished, computer wiring, telephone lines, etc)
  • Customized call-center
  • Reception of mail
  • 4 monthly hours of meeting room use
  • Daily cleaning, power, water, adjustable heating + AC
  • Voice mail
  • 24/7 access
  • Concierge service in the building

QR130845_BX QR131022_BX QR131090_BX Sala reunions Windsor Sala SA 2ª 2

21
Jul 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

SoundCloud, New York City Office

SoundCloud is an online audio distribution platform based in Berlin, Germany that enables its users to upload, record, promote and share their originally-created sounds. In July 2013, it had 40 million registered users and 200 million listeners. The company’s New York City offices  were recently completed by the design firm Design Blitz. The company HQ is in Berlin, but the New York office was added as having an office in NYC’s buzzing Silicon Alley offers the company a foothold in the both the thriving tech and media scenes in New York. 

While SoundCloud is an international company, it was also important for the office design to feel of its place. Brick walls were exposed to reveal the building’s old-school New York charm, which is complimented by speakeasy-style furniture.

IMG_1372-700x1050 IMG_1390-700x1050 IMG_1403-700x466 IMG_1417-700x466 IMG_1514-700x1050

18
Jul 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

ESBC Landmark Plaza Centre in Kenya

ESBC is the largest and most established provider of serviced and virtual office solutions with four centres in Nairobi and one in Kisumu. ESBC has also now opened centres in Kampala, Uganda and Dar Es Salaam, Tanzania. Their expansion ensures that their clients can provide services efficiently and cost effectively throughout the East African region. By offering unrivalled value, flexibility and customer service, they have helped over 200 companies to successfully build their businesses. Their services enable companies to focus on their core business rather than spending time and resources setting up and administering their own offices. 

Below is the company’s Landmark Plaza location, which is located along Argwings Kodhek road right opposite the Nairobi Hospital and is complemented by a breathtaking upper hill view of the city. It is a business centre that is designed to offer a serene and convenient working environment available.

Our Virtual and Serviced offices have fully functional workspaces with efficient and high speed internet services and backed up by state of the art security system. In addition, we offer modern, well-appointed and discreet meeting rooms and conference facilities which are unique in value when hosting groups, private and business meetings.

_CGC0199 _CGC0311 _MG_0255 _MG_0292 mr

16
Jul 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

Yelp – San Francisco Office

Yelp is a multinational corporation headquartered in San FranciscoCalifornia, that operates an “online urban guide” and business review site. Yelp was founded by Jeremy Stoppelman and Russel Simmons in 2004. The company’s Yelp website began as an email service for exchanging local business recommendations, and later introduced social networking features, discounts, and mobile applications. Studio O+A developed the company’s headquarters in San Francisco, featuring a  13-floor urban campus spaning 106,000 square feet. The space is located in a Financial District high-rise, and is aimed at creating a neighbourhood feel for a company that is expanding quickly.

Echoing this nod to the past, is the placement throughout Yelp’s entire campus of finely-crafted doors reclaimed from offices that originally occupied the site.  Many of these doors include fluted or frosted glass panels and door-knobs from another era.

oplusa-yelp_2832-700x1031 oplusa-yelp_3167-700x941 oplusa-yelp-9thflr_1878-2-700x1025 oplusa-yelp-9thflr_1902-700x920 oplusa-yelp-9thflr_3833cf-700x923

30
Jun 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

Swedbank’s New Headquarters

Swedbank has 9.5 million retail customers and 622,000 corporate customers in SwedenEstoniaLatvia, and Lithuania. The group has 317 branches in Sweden and more than 200 in the Baltic countries. It also maintains a presence in CopenhagenHelsinkiLuxembourgMarbellaNew YorkOsloShanghai.

Their HQ was designed by 3XN, and the space is an innovative interpretation of the core values of the bank - Openness, Simplicity and Care . The office space focuses on transparency, and features minimalistic Scandinavian design principles. The architecture is based directly on the organisation’s profile as at once a solid, financially sound and modern bank interpreted through 3XN’s philosophy about behaviour and architecture.

The architectural theme is a folded triple-V structure, that breaks up volume and creates an inviting democratic environment in and around Swedbank’s new head office building. First and foremost the triple-v solution means that the employees are located closer to each other on undisturbed working islands than in a traditional office wing.

07_077_Swedbank_096_H-700x466 07_077_Swedbank_101_H-700x629 07_077_Swedbank_183_H-700x645 07_077_Swedbank_188_H-700x844 07_077_Swedbank_196_H 07_077_Swedbank_208_H-700x335

25
Jun 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

eOffice Partner Conference – Google Campus, London

Internet giant Google will run this shared workplace for startup technology companies that interior designers Jump Studios have just completed in the area nicknamed Silicon Roundabout in Shoreditch, London. Working with partners Seedcamp, Tech Hub, Springboard and Central Working, the primary function of Campus will be to provide office space for startup companies, but the facilities will also host daily events, offer regular speaker series with leading technology and entrepreneurship experts, hold networking events and run a constant mentoring program where Google staff will share their experience and expertise with residents.

Dezeen_Google-Campus-by-Jump-Studios-1 Dezeen_Google-Campus-by-Jump-Studios-3 Dezeen_Google-Campus-by-Jump-Studios-10 Dezeen_Google-Campus-by-Jump-Studios-14 Dezeen_Google-Campus-by-Jump-Studios-19 Dezeen_Google-Campus-by-Jump-Studios-23 Dezeen_Google-Campus-by-Jump-Studios-26

Occupying a seven storey building, the Campus contains a series of flexible open-plan workspaces and lockers that accommodate hot desking. At ground level is a reception desk decorated with multicoloured Duplo bricks, beyond which a wall of reclaimed fruit crates provides shelving for books, magazines, pin boards and clocks.

Much of the architectural focus has been on opening up and connecting the ground and lower ground floors programmatically to play host to a series of socialized spaces, from reception and informal meeting areas to theatre, cafe and workshop spaces.

The 2014 eOffice Partner Conference will take place between Thursday 26th – Friday 27th June, and will be held in London. On the 27th June, the afternoon session will be hosted at Google Campus.

Walt Disney Company – Moscow, Russia

The Walt Disney Company has had an office in Moscow since 2011, based in the Novy Arbat Street area of the city. The space was created by UNK Project, who also recently redesigned the office of “Walt Disney Studios Sony Pictures Releasing” located in the business center Stanislavsky Factory. The office features a fully-fledged movie hall, with the charm of the Hollywood “hangar” studios becoming one of the architects’ design foundations. Disney also commissioned UNK Project for their central office which was to look nothing like the already-existing one, nor like the office of WDSSPR. The authors of the project decided not to go too far for inspiration – it would not have been really worth the effort trying to “dream up” something magic for the company that has for decades been specializing in the creation of magic worlds. The stylistic concept was based on the story of Alice in Wonderland, one that we also know from the Disney cartoon.

The planning was based on the “open space” principle, although it does look that way at first glance. In strict accordance with the spirit of Carroll’s tale, the architects treated this space as a chessboard, separate “fields” of which are the working areas, offices, and meeting rooms. Also, it is virtually impossible to walk from one end of the office to the other in a straight line: instead of direct passes, the architects made winding corridors and secret paths, and the visitor’s way is now and then blocked by this or that working area.

20140620-082251.jpg

20140620-082257.jpg

20140620-082302.jpg

20140620-082310.jpg

20140620-082315.jpg

20
Jun 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments

Alexander Interactive – New York City, USA

The New York City based design firm, Alexander Interactive, recently redeveloped their new office space with the help of BR Design Associates. The space is located in the Flatiron District, providing a vibrant space for staff to be productive in. The company is a growing e-commerce company that specialises in website design and branding. With the belief that quality design translates to an increased quality of work-life, the project designer worked closely with the client to create a space that would reflect their quirky company identity while satisfying the specific needs of their work style.

The client wanted to create an office environment that nurtured and encouraged community and creativity while adding an element of fun to the workplace. Our designers exposed the concrete floors and opened the ceiling, added glass at conference rooms and office fronts, created a “floating” counter anchored at the buildings columns large enough for plenty of staff to gather, and added fun furniture elements such as a vintage pool table and media area complete with video games to achieve this collaborative aesthetic.

20140619-085210.jpg

20140619-085216.jpg

20140619-085221.jpg

20140619-085229.jpg

20140619-085234.jpg

17
Jun 2014
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Offices

COMMENTS No Comments