Linklaters – Melbourne Australia

Allens Linklaters appointed BVN Architecture to design and develop their office space in Melbourne. Linklaters is an international firm with offices around the globe, including Australia, Asia and Europe. The space was designed to incorporated the firm’s core values of ‘clear thinking’ and ‘one firm’. Simple materials were used to give the space a feel of elegance and precision, with the subtle use of detail integrated the  environment with honest materials.

A key aspect of the design is the incorporation of Allens Linklaters’ corporate art collection throughout the workplace, particularly on the client floor where timber floors, white walls and refined details create the ambience of an art gallery. The workplace will accommodate legal and corporate service staff in a mixture of open plan and offices. BVN undertook the functional brief, design and documentation for the project. The development of the brief included an extensive programme of user group meetings which explored both functional and aspirational aspects of the new workplace.

[via]
12
Dec 2012
AUTHOR eOffice
CATEGORY

Tech

COMMENTS No Comments

ANZ Centre – Melbourne

The ANZ Centre is located in the Docklands of Melbourne, occupying over 130,000sqm and housing over 6,500 employees. With such a large space, and with so many competing requirements, it was important to segregate various areas, yet without losing unity throughout the building. Thus 44 individual hub spaces were scattered around the headquarters, providing social and co-working areas for employees to utilise. At the same time, connected to these so called hubs are dedicated desks for quite, more ‘traditional’, work.  Around 55% of the work area is collaborative, with the remaining being dedicated private desk space.

The colours and materials used throughout the building are very unconventional for a corporate building, indicating that even the steely eyed corporate world is realising the importance of stylish work environments which increase employee creativity and efficiency. This is something which eOffice very much supports, and we have always stressed the value of cutting edge style in our own work spaces. The ANZ Centre was designed by Australian based  HASSELL, who won various awards at the 2010 World Architecture Festival for the work they did here.